Arkimaiseman kätketyt salaisuudet : urbaanien löytöretkeilijöiden keskustelua harrastuksestaan - Sydänoja, Seija (2017)
Tutkielmassa tarkastelen urbaanista löytöretkeilystä käytyä keskustelua internetin suomalaisella keskustelupalstalla Q-Elements.comissa eli UE-foorumissa. Urbaani löytöretkeily eli UE tai urbex on viime vuosikymmenen aikana paljon huomiota osakseen saanut harrastus, jossa liikutaan erilaisissa ihmisen tekemissä tiloissa ja rakennuksissa. Oleellinen osa harrastusta on valokuvaus, ja kansainvälisesti harrastajia yhdistää myös eettinen pohdinta, jossa vedetään rajoja hyväksyttävälle toiminnalle.Vakiintuneen käsityksen mukaan paikoissa saa käydä, mutta mitään ei saa niissä muuttaa, rikkoa tai ottaa mukaan. Halusin selvittää, millaisia merkityksiä UE:lle annetaan suomalaisten harrastajien käymässä keskustelussa.