Selaimen sormenjälkitunnistamisen torjunta käyttöjärjestelmäavusteisella virtualisoinnilla - Moisio, Juha (2017)
Selaimen sormenjälkitunnistaminen mahdollistaa käyttäjien seurannan käyttäjien yksityisyyttä luokkaavasti. Tutkielmassa selvitetään voidaanko käyttöjärjestelmäavusteisilla virtualisointiteknologioilla vastata selaimen sormenjälkitunnistamisen torjunnan asettamiin haasteisiin. Tutkielmassa havaittiin neljä eri haastetta selaimen sormenjälkitunnistamisen torjunnalle. Tutkielma keskittyy Linux-kernelin tukemiin käyttöjärjestelmäavusteisiin virtualisointiteknologiohin, jotka mahdollistavat ohjelmistokonttien toteuttamisen.