Multitasking oppimistilanteessa : empiirinen tutkimus digitaalisten laitteiden käytön vaikutuksista opiskeluun yliopistoluennoilla - Heiskanen, Kirsi (2017)
Tutkielmassa otetaan selvää digitaalisten laitteiden (puhelin, tietokone, tabletti) käytön ja samanaikaisesta opetuksen seuraamisesta johtuvan multitaskingin vaikutuksista opiskeluun yliopistoluennoilla. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää opiskelijoille suunnatun kyselytutkimuksen ja luentotilanteessa järjestetyn kokeen avulla, mihin tarkoitukseen digitaalisia laitteita luennoilla käytetään, onko laitteiden käytöstä luennoilla hyötyä tai haittaa oppimiseen – vaikuttaako laitteiden käyttö keskittymiseen ja oppimistilanteesta muodostuvaan muistijälkeen.