Johtaminen ja tiedonhallinta toiminnanohjausjärjestelmän datamigraatiossa - Pesari, Joonas (2017)
Jatkuvasti laajentuva toiminnanohjausjärjestelmien tarjonta ja kehittyneet ominaisuudet antavat syyn tutkia oman organisaation toiminnanohjausjärjestelmää. Toiminnanohjausjärjestelmä on organisaation ydin, joka käsittää kaikki organisaation toiminnot. Tästä syystä erityisesti omalle organisaatiolle on valittava hyvin sopiva ja toimiva järjestelmä ja tulee pohtia, voisiko oman nykyisen toiminnanohjausjärjestelmän vaihtaa parempaan kokonaisuuteen. Pilvipohjaiset toiminnanohjausjärjestelmät ja niiden hybridit ovat kustannussyistä kiinnostavia perinteiseen verrattuna. Jos organisaatio valitsee uuteen järjestelmään siirtymisen, tulee projekti ottaa yhtä vakavasti kuin alkuperäisen toiminnanohjausjärjestelmän kanssa. Vanha toiminnanohjausjärjestelmä on kerännyt dataa mahdollisesti useiden vuosien ajan ja tämä data on yrityksen toiminnan kannalta hyvin keskeistä. Tämä data halutaan viedä uuteen järjestelmään. Organisaation kannalta tämä projekti on samantyylinen kuin vanhan järjestelmän implementointiprojekti. Projekti alkaa hyvästä johtamisesta. Ylimmän johdon tulee ymmärtää projektin laajuus ja antaa tarpeeksi voimavaroja projektin toteuttamiseen. Projektipäälliköt, jotka johtavat datan migraatio projektia, tulee tiedostaa, mikä data organisaatiossa on tärkeää ja heillä tulee olla ainakin perustason taidot projektin teknisestä toteutuksesta. Jos organisaatiolla ei ole omaa johtajaa johtamaan projektia, tulee projektiin hankkia ulkoinen konsultti, joka ymmärtää projektin luonteen. Kun ymmärretään datamigraation projektin laajuus ja osataan asettaa oikeat henkilöt oikeisiin tehtäviin ja näiden välinen kommunikointi toimii, on mahdollista onnistua projektissa siten, että oleellinen data saadaan siirrettyä suunnitellussa aikataulussa ja oikeana uuteen järjestelmään, ja pysytään budjetin rajoissa.