Pehmeiden taitojen merkitys ohjelmistotuotannossa - Kivistö, Olli-Pekka (2017)
Pehmeiden taitojen merkitys ja tarpeellisuus ohjelmistotuotannon projekteissa on jo pitkään ollut tiedossa, mutta viime vuosina aiheeseen on kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Ohjelmistotuotanto on voimakkaasti kasvava ala ja siksi myös työmarkkinoilla vallitsee kova kysyntä osaavista ohjelmistoalan ammattilaisista. Kirjallisuudesta käy myös ilmi, että työnantajat pyrkivät rekrytoidessaan kiinnittämään aiempaa enemmän huomiota hakijan pehmeisiin taitoihin ja siihen, millä pehmeillä taidoilla on merkittävä rooli työtehtävän menestyksekkään suorittamisen kannalta. Pehmeiden taitojen kasvaneeseen kysyntään vaikuttaa myös alalla vallitseva kova kilpailu ja globalisaatio, jotka tuovat uusia haasteita ohjelmistotuotannon liiketoimintaa harjoittaville projektitiimeille ja niiden johdolle. Teknologian kehittyessä on myös perusteltua olettaa, että rutiininomaiset, analyyttiset ja matemaattista laskentaa vaativat työtehtävät ovat tulevaisuudessa kannattavampaa teettää koneilla kuin ihmisillä, mikä tulee korostamaan entisestään pehmeiden taitojen ja ihmisvuorovaikutuksen merkitystä tulevaisuuden työmarkkinoilla.