Changes in work life skill requirements : empirical evidence from Finland in 1995-2013 - Neuvonen, Kaisa (2017)
Työssä vaadittavien taitojen muutos : empiirisiä havaintoja Suomesta aikavälillä 1995 – 2013. Tavoitteet Tutkielman päätavoitteena oli tutkia työelämätaitojen muutosta Suomessa. Tavoitetta rajattiin tarkastelemalla, onko työelämätaitojen tarpeen muutos suhteellinen ammattiryhmien tai toimialojen keskimääräiseen kykytarpeeseen. Tarkoituksena oli selvittää myös, onko työelämätaitojen muutos vaihdellut eri ammattiryhmissä ja toimialoilla. Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään, kuinka työelämätaitojen muutos on vaihdellut, mikäli siinä havaitaan eroja ammattiryhmien ja toimialojen välillä. Sen lisäksi, että tutkimuksessa tarkasteltiin työelämätaitojen muutosta yleisellä tasolla, tutkittiin eri kykyjen muutosta yksilöllisesti. Näin pyrittiin saamaan entistä yksityiskohtaisempaa ja hyödyllisempää tietoa.