Transkraniaalisen tasavirtastimulaation vaikutukset erottelu- ja käänteisoppimiseen sekä reagointiherkkyyden muutoksiin - Nelimarkka, Anna; Palovaara, Elina (2017)
Transkraniaalisella tasavirtastimulaatiolla (tDCS) tarkoitetaan menetelmää, jossa johdetaan heikkoa sähkövirtaa aivokudosten läpi elektrodilta toiselle. Tutkimusten mukaan tDCS:lla näyttäisi olevan monenlaisia kliinisiä ja kognitiivisia vaikutuksia aina masennuksen hoidosta työmuistin parantamiseen. Tulokset ovat kuitenkin monin paikoin varsin ristiriitaisia, eikä stimulaation tarkoista vaikutusmekanismeistakaan olla päästy varmuuteen. Tässä tutkimuksessa halusimme tutkia kokeellisesti tDCS:n vaikutuksia erottelu- ja käänteisoppimiseen sekä reagointiherkkyyden muutoksiin silmäniskuehdollistumisen avulla.