Kasvisten, hedelmien ja marjojen syömisen lisääntyminen ryhmäohjauksessa - Kastén, Karin (2017)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää Keski-Suomen alueella toteutettuun ryhmäohjaukseen osallistuneiden ryhmäläisten kasvisten syömistä 12 kuukauden aikana. Tavoitteena oli tutkia tuoreiden kasvisten, kypsennettyjen kasvisten sekä hedelmien ja marjojen käyttöä ja niiden syönnissä tapahtunutta muutosta. Lisäksi selvitettiin, miten sukupuoli, paino, painoindeksi, vyötärönympärys ja elämäntilanne ovat yhteydessä kasvisten syömiseen sekä miten yksilön aikomus muuttaa ruokakäyttäytymistä vaikuttaa itse muutoksen tekemiseen.