Päikky-tietojärjestelmän vaikutus päiväkodin johtamiseen - Holttinen, Elina (2017)
Kunnallinen varhaiskasvatus on tärkeä osa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Siihen ovat vuosien varrella vaikuttaneet erilaiset yhteiskunnalliset muutokset. Suomalainen varhaiskasvatuskulttuuri on kokenut tietynlaisen muutoksen Päikyn kaltaisten tietojärjestelmien myötä, koska ne tarjoavat uudenlaisia ratkaisuja reaaliaikaiseen läsnäoloseurantaan ja viestintään. Nämä tietojärjestelmät ovat varhaiskasvatuskontekstissa melko uusia eikä niitä ole siten paljoa tutkittu. Ymmärrettävästi tietojärjestelmät ovat keränneet myös muutosvastarintaa ja niiden tarpeellisuutta on kyseenalaistettu alalla, jossa päiväkodin työntekijöiden, lapsien ja huoltajien välinen tiivis vuorovaikutus on keskiössä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, minkälaisia muutoksia Päikky on saanut aikaan päiväkodin johtamisessa.