Luovuus järjestelmäkehityksessä - Pitkänen, Juuso (2017)
Tutkielmassa tutkittiin kirjallisuuskatsauksen muodossa luovuutta järjestelmäkehityksessä. Sen lisäksi, että tutkittiin esiintyykö luovuutta, tutkittiin myös sitä, voidaanko luovuuden määrään vaikuttaa järjestelmäkehitysprosessissa. Koska luovuudelle ei ole yhtä varsinaista määritelmää, käytiin alussa läpi luovuuden erilaisia muotoja. Näin voitiin peilata luovuuden moninaisuutta järjestelmäkehityksen eri vaiheisiin, ja nähdä, missä kehitysvaihessa minkäkinlaista luovuutta esiintyy. Tutkielmassa havaittiin, että luovuutta esiintyy järjestelmäkehityksessä, eritoten sen suunnitteluvaiheessa. Tutkielman tärkein löytö oli, että luovuutta järjestelmäkehityksessä voidaan lisätä erilaisten luovien tekniikoiden avulla, manuaalisesti määritettyjen strategisten pisteiden avulla.