Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen aiheuttamat muutokset organisaatioiden tietoturvapolitiikkoihin - Koivula, Nina (2017)
EU:n yleistä tietosuoja-asetusta aletaan soveltaa toukokuun 25. päivänä 2018 ja sen aiheuttamat muutokset ovat merkittäviä ja kunnianhimoisia. Se on yksi laaja-alaisimpia EU:n lakimuutoksia viimevuosien ajalta. Yleisen tietosuoja-asetuksen vaikutukset ovat merkittäviä organisaatioille, sillä epäonnistuessaan asetuksen vaatimusten noudattamisessa organisaatio joutuu maksamaan merkittävät sakot, korkeimmillaan joko 4% yrityksen globaalista vuosittaisesta liikevaihdosta tai 20 000 000 euroa riippuen siitä, kumpi on korkeampi. Yleinen tietosuoja-asetus tulee luultavasti vaikuttamaan tietoturvapoliitikkojen kehitykseen, kun yritykset pyrkivät noudattamaan uusia vaatimuksia. Tietoturvapolitiikat sisältävät tyypillisesti yleisiä lausuntoja tavoitteista, uskomuksista, etiikasta ja vastuista, sekä keinot näiden saavuttamiseksi. Politiikat myös tarjoavat hallinnoituja ohjeita siitä, kuinka organisaatio toimii. Politiikat myös osoittavat ne alueet, joihin johdon tulisi kiinnittää erityisesti huomiota. Tietoturvapolitiikkojen tehtävä on myös tarjota johdon ohjausta ja tukea tietoturvallisuuden toteuttamiseen liiketoiminnallisten vaatimusten ja asiaankuuluvien lakien ja asetusten mukaisesti. Tässä tutkielmassa selvitetään yleisen tietosuoja-asetuksen vaikutuksia organisaatioiden tietoturvapolitiikkoihin ja niiden päivittämiseen, sekä selvitetään, mitkä tekijät vaikuttavat organisaation aikomukseen noudattaa lainsäädännön vaatimuksia.