"Ei se ole vaan laulua" : kuorolaisten kokemuksia Jyväskylän musiikkiluokkien A-kuoron ja Vox Aurean vaikutuksista - Vesalainen, Katriina (2017)
Tutkimukseni tehtävänä on selvittää, miten Jyväskylän musiikkiluokkien A-kuorossa (sittemmin Vox Aurea) laulaneet ihmiset kokevat kuoron vaikuttaneen elämäänsä. Haastattelin tutkimukseeni viittä erilaisesta musiikillisesta taustasta tulevaa aikuista, jotka ovat laulaneet kuorossa sen alkuvuosina, sekä kuutta nuorta, jotka lauloivat kuorossa haastatteluhetkellä. Kahden eri sukupolven haastatteleminen mahdollistaa vertailun sen suhteen, ovatko kuorolaulun tärkeät ja vaikuttavat asiat huomattavasti muuttuneet kuoron alkuajoista nykypäivään. Haastattelu oli teemahaastattelu, jossa oli avoimen haastattelun piirteitä.