Kokonaisarkkitehtuurin laadun ja kypsyystason yhteys - Larno, Sara (2017)
Tässä opinnäytetyössä tarkastellaan, onko kokonaisarkkitehtuurin kypsyystasolla ja kokonaisarkkitehtuurituotteen laadulla keskinäistä yhteyttä. Tämän selvittämiseksi valittiin kirjallisuuslähteistä ne artikkelit, joissa kokonaisarkkitehtuurin laatua tutkitaan laatuattribuuttien (quality attributes) kautta. Näiden artikkeleiden perusteella muodostettiin kahdeksan laatuattribuuttia. Näiden laatuattribuuttien kuvauksia verrattiin kolmen kypsyysmallin (JHKA:n kypsyystasomalli, EAMM, DyAMM) kypsyystasokuvauksiin. Näin haluttiin selvittää, kuuluvatko laatuattribuutit tietyille kypsyystasoille. Tämän tarkastelun perusteella näyttää siltä, että kokonaisarkkitehtuurituotteen laadulla ja kypsyystasolla on keskinäinen yhteys. Suurin osa laatuattribuuteista on mahdollista sijoittaa kuvausten perusteella tietyille kypsyystasoille. Tämän aineiston perusteella ei pystytty kuitenkaan selvittämään, onko kokonaisarkkitehtuurin kypsyydellä ja laadulla toistensa kanssa vaikutussuhdetta.