Kipu Gina Panen performanssitaiteessa - Aarnipelto, Mari (2017)
Tutkin kandidaatintutkielmassani kipua Gina Panen performanssitaiteessa ja sen kautta kokemuksellisena, välittyvänä, viestejä välittävänä ja esteettisenä ilmiönä. Tutkin sitä, millä tavoin Panen performanssit ovat rakentuneet, ja miten erilaiset aspektit (kuten valokuvauksen suuri rooli) vaikuttavat kivun välittymiseen katsojalle. Tulen tarkastelemaan missä määrin Panen kehotaide on yhteydessä kristillisen kivun perinteeseen, ja kuinka tämä mahdollisesti vaikuttaa kivun välittymiseen. Tutkin performanssitilannetta, teosten poliittista kipua ja katsojan ja taiteilijan asemoitumista kivun keskellä.