Perceptions of EFL learning and teaching by autistic students, their teachers and their school assistants - Kuparinen, Tuomas (2017)
Englannin kielen opetuksen toteutuksesta autistisille oppilaille Suomessa on vain niukasti tutkimustietoa, vaikka autismia ja autististen lasten opettamista on tutkittu varsin kattavasti. Autismi on yleensä ennen kolmatta ikävuotta havaittava kehityksellinen häiriö, joka vaikuttaa merkittävästi verbaaliseen ja nonverbaaliseen viestintään. Autismin peruspiirteiseen kuuluvat sosiaalisten taitojen puutteellisuus, heikentynyt viestintäkyky, kuuloherkkyys, impulsiivisuus, rajoittuneet mielenkiinnon kohteet ja toistuvat maneerit sekä puheessa että toiminnassa.