Elämänasenteiden ja -odotusten yhteys fyysiseen toimintakykyyn myöhemmällä iällä - Rehnstrand, Miia (2017)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli selvittää, miten myöhäiskeski-iän elämänasenteet ja -odotukset ovat yhteydessä fyysiseen toimintakykyyn myöhemmällä iällä. Lisäksi tarkasteltiin, ovatko elämänasenteet ja -odotukset yhteydessä fyysiseen toimintakykyyn vielä silloinkin, kun otetaan huomioon muut tunnetut toimintakyvyn riskitekijät, kuten ikä, sukupuoli, sosioekonominen asema ja koettu terveys.