Pivo-mobiililompakon tarkastelu tehtävän ja teknologian yhteensopivuuden näkökulmasta - Elonsalo, Irene (2017)
Ymmärrys asiakkaiden käyttäytymisestä ja kokemasta arvosta on yksi tärkeimmistä asioista tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Tätä ymmärrystä voidaan lisätä tutkimalla tietojärjestelmän vaikutusta henkilön suoritukseen. Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää, vaikuttaako Pivo-mobiililompakko käyttäjän kokemukseen oman talouden hallinnasta. Tehtävän ja teknologian yhteensopivuuden sekä tietojärjestelmän käytön tiedetään vaikuttavan käyttäjän suoritukseen. Tätä teoriaa soveltamalla tarkasteltiin, mitkä tekijät vaikuttavat käyttäjän kokemukseen oman talouden hallinnasta. Lisäksi tarkasteltiin yleisellä tasolla, miten tunnistetut tekijät eroavat eri käyttäjäryhmien välillä. Tutkimuksen aineisto oli näyte Pivon käyttäjistä (N=408). Osallistujat täyttivät internet-lomakkeella Pivon käyttöä mittaavan kyselyn. Aineiston ja teorian yhteensopivuutta tutkittiin faktorianalyysin ja regressioanalyysin avulla. Tulosten perusteella voidaan sanoa, että tehtävän ja teknologian yhteensopivuudella on tärkeä rooli mobiililompakon menestyksessä. Tulokset antoivat viitteitä siitä, että Pivo vaikuttaa positiivisesti käyttäjän kokemukseen oman talouden hallinnasta. Tehtävän ja teknologian yhteensopivuus näyttäisi selittävän sekä Pivon käyttöä että kokemusta oman talouden hallinnasta. Lisäksi Pivon käyttö selittää käyttäjän kokemusta oman talouden hallinnasta. Tämä tutkimus tuo digitaalisten palveluiden kehittäjille uutta tietoa tietojärjestelmän ja käyttäjän suorituksen välisestä yhteydestä. Tietojärjestelmän vaikutusten ymmärtäminen ja mittaaminen voi auttaa tunnistamaan, miten tuottaa lisäarvoa käyttäjille.