Sisäisen motivaation kehittäminen mobiilihyvinvointisovelluksilla - Kärkkäinen, Jenny (2017)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan, voiko sisäistä motivaatiota kehittää mobiilihyvinvointisovelluksella, ja mitä mobiilihyvinvointisovelluksen suunnittelussa pitää huomioida käyttäjän motivaation tukemisen kannalta. Tutkielma on suoritettu kirjallisuuskatsauksena. Sisäinen motivaatio on synnynnäinen piirre ihmisissä. Tutkielmassa havaitaan sisäisen motivaation kehittämisen mobiilihyvinvointisovelluksella olevan mahdollista vain, mikäli käyttäjällä on sisäinen kiinnostus tavoitteen saavuttamiseksi. Tällöin on useita tekijöitä, joilla voidaan tukea ja edistää sisäistä motivaatiota. Muussa tapauksessa mobiilihyvinvointisovelluksella voidaan edistää käyttäjän ulkoista motivaatiota, jos se sisältää autonomian ja kompetenssin piirteitä. Mobiilihyvinvointisovelluksen suunnittelussa tulee huomioida käyttäjäkokemus, suostuttelevat elementit sekä pelillistäminen.