Hydrogeologinen WSN-ympäristömonitorointi : tapaustutkimus Kaitforsin patoalueen pohjavesien korkeusseurannan pilottijärjestelmästä - Sormunen, Pauli (2017)
Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena on selvittää Kaitforsin patoalueelle toteutetun pohjavesien monitorointiin Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa kehitetyn pilottijärjestelmän näkökulmasta, millaisin menetelmin vedenkorkeuksien ja veden laadun monitorointia voidaan IoT:n ja langattomien sensoriverkkojen asettamista lähtökohdista automatisoidusti suorittaa. Tämän lisäksi tutkimuksen tavoitteena on selvittää automatisoidun ympäristömonitoroinnin nykytilaa ja siihen kytkeytyviä kehityssuuntauksia. Tutkimuksessa perehdytään myös Kaitforsin patoalueelle asennetun pilottijärjestelmän IEEE 802.15.4 -standardiin perustuvaan langattoman sensoriverkon toimintaan ja siihen kytkeytyneiden sensorinoodien virrankulutukseen.