Asiakasraportointiprosessin uudistus finanssiyhtiöissä - Speeti, Timo (2017)
Nykyaikaiset liiketoimintaympäristöt ovat dynaamisia ja organisaatioiden pitää jatkuvasti kehittää toimintaansa tarjotakseen asiakkailleen uusia, parempia ja joustavampia palveluja tehokkaammin. Palvelujen laatu, joustavuus ja tehokkuus ovat selkeitä kilpailuetuja markkinoilla. Finanssialan yritysten asiakasraportointi on yksi selkeimmin asiakkaille näkyvistä prosesseista. Tässä tutkielmassa toteutettiin suomalaiselle finanssiyhtiöille uusi asiakasraportoinnin kuukausittaiseen massa-ajoon tarkoitettu sovellus. Tutkielmassa rinnastettiin Business Process Reengineering-malli (BPR) suunnittelutieteellisen tutkimuksen malliin. Näiden mallien avulla uudistusprojekti pystyttiin viemään läpi systemaattisesti ja hallitusti. Tutkielma piti sisällään suunnittelutieteellisen tutkimuksen ja BPR-mallin yhden syklin ongelman identifioinnista evaluointiin asti. Tämän konstruktiivisen tutkielman tuloksena saatiin yrityksen raportointiprosessille uusi merkittävästi tehostettu konstruktio. Tämän lisäksi tutkielman pohjalta saatiin uusia toteutustekniikoita joustavien ja parametrisoitavien prosessien toteutukseen.