Tekstinsyöttömenetelmät älypuhelimissa käytettävyyden näkökulmasta - Balabin, Ilja (2017)
Tekstinsyöttö on ollut pullonkaulana suunniteltaessa tehokkaita sovelluksia älypuhelimiin. Verrattuna pöytätietokoneen täysikokoiseen näppäimistöön älypuhelimen miniatyyrikokoisella näppäimistöllä kirjoittaminen voi olla pahimmillaan tuskastuttavaa. Sähköpostia kirjoitettaessa tai pelkkää internet-osoitetta syötettäessä tulee helposti kirjoitusvirheitä. Tekstinsyöttöä vaikeuttaa sormenpäitä pienemmät näppäimet, virtuaalinäppäimistön näppäintuntuman puute ja muut mobiiliteknologiaan liittyvät asiat. Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena on esitellä ja vertailla nykyaikaisten älypuhelimien yleisimmistä tekstinsyöttömenetelmistä tehtyjen tutkimusten tuloksia käytettävyyden näkökulmasta. Tutkielmassa vertailussa ovat virtuaalinäppäimistö, pyyhkäisykirjoitus, fyysinen näppäimistö, käsialantunnistus ja automaattinen puheentunnistus. Raportoidut tutkimustulokset auttavat älypuhelinkäyttäjiä avartamaan näkemystään tekstinsyöttömenetelmien kentästä ja tehostamaan omaa tekstinsyöttöään mobiililaitteilla.