Videoblogi tekstilajina - Karjalainen, Marianna (2017)
Tutkimuksen tavoitteena on kartoittaa videoblogia ilmiönä sekä selvittää, millaiset piirteet videoblogille ovat tyypillisiä ja millaisia vuorovaikutussuhteita videoblogissa luodaan. Aihe on ajankohtainen ja relevantti, koska videoblogi sosiaalisen median formaattina kasvattaa suosiotaan koko ajan, mutta suosiostaan huolimatta sitä on tutkittu erittäin vähän. Tutkimusongelmaa lähestytään seuraavilla kysymyksillä: 1) Millainen on videoblogin tekstilaji? ja 2) Millaisilla kielellisillä ja visuaalisilla keinoilla videoblogissa rakennetaan vuorovaikutussuhteita?