Mitä tänään blogattaisiin? hyvinvointiblogien sisällöt ja niiden luotettavuus tietolähteenä

Tämän pro gradu –tutkielman tarkoitus oli selvittää, millaisia ravintoon ja fyysiseen harjoitteluun liittyviä teemoja hyvinvointiblogeista nousee esille ja minkälaisia blogin kirjoittajien eli bloggaajien antamat ohjeet ravinnosta ja harjoittelusta ovat suhteessa tämänhetkisiin suosituksiin ja kirja...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Paloniemi, Jasmin
Other Authors: Liikuntatieteellinen tiedekunta, Faculty of Sport and Health Sciences, Liikunta- ja terveystieteet, University of Jyväskylä, Jyväskylän yliopisto
Format: Master's thesis
Language:fin
Published: 2017
Subjects:
Online Access: https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/55117
_version_ 1826225767470596096
author Paloniemi, Jasmin
author2 Liikuntatieteellinen tiedekunta Faculty of Sport and Health Sciences Liikunta- ja terveystieteet University of Jyväskylä Jyväskylän yliopisto
author_facet Paloniemi, Jasmin Liikuntatieteellinen tiedekunta Faculty of Sport and Health Sciences Liikunta- ja terveystieteet University of Jyväskylä Jyväskylän yliopisto Paloniemi, Jasmin Liikuntatieteellinen tiedekunta Faculty of Sport and Health Sciences Liikunta- ja terveystieteet University of Jyväskylä Jyväskylän yliopisto
author_sort Paloniemi, Jasmin
datasource_str_mv jyx
description Tämän pro gradu –tutkielman tarkoitus oli selvittää, millaisia ravintoon ja fyysiseen harjoitteluun liittyviä teemoja hyvinvointiblogeista nousee esille ja minkälaisia blogin kirjoittajien eli bloggaajien antamat ohjeet ravinnosta ja harjoittelusta ovat suhteessa tämänhetkisiin suosituksiin ja kirjallisuuteen. Tutkimuksen aineisto koostui kolmen suositun bloggaajan kirjoittamista blogiteksteistä kuukauden ajalta (syyskuu 2015). Tutkimus on laadullinen tutkimus, jossa aineisto käsiteltiin sisällönanalyysillä. Analyysin tuloksia suhteutettiin annettuihin terveyssuosituksiin ja kirjallisuuteen tutkijan vertailun avulla. Tutkimuksen aineistosta löydettiin kolme pääluokkaa: asiantuntijuuspuhe, kilpailupuhe ja hyvinvointipuhe. Tutkimuksessa perehdyttiin tarkemmin asiantuntijuuspuheeseen, joka sisällönanalyysin avulla jaettiin vielä pienempiin alaluokkiin ravinnon ja harjoittelun suhteen. Ravintoon liittyviä alaluokkia muodostettiin neljä, jotka olivat 1) painonpudotus ja kehonmuokkaus, 2) terveellinen ravinto ja sen vaikutukset, 3) riittävä ravinto sekä 4) ravintolisät ja superfoodit. Treeniin liittyviä alaluokkia löytyi viisi, jotka olivat 1) kuntosaliharjoittelu, 2) lihaskuntoliikkeet, 3) lepo ja mielen hyvinvointi, 4) kehonhuolto ja 5) treenaamisen tulokset. Blogien sisältämät ohjeet ravinnosta ja harjoittelusta olivat pitkälti samoja alan kirjallisuuden sisältämien suositusten kanssa. Samankaltaisuutta ravinto-osiossa löytyi kaikista neljästä alaluokasta. Suurin yksittäinen eroavaisuus blogien ja suositusten välillä oli siinä, ettei blogeissa kirjoitettu satunnaisista herkuista ruokavaliossa. Kirjallisuuden mukaan herkut ja sattumat kuuluvat inhimillisenä tekijänä terveellisen ruokavalioon. Yhtäläisyyksiä treeni-osiossa löytyi kaikista viidestä alaluokasta. Blogeista kirjoitettiin paljon levosta ja mielen hyvinvoinnista, joihin liittyvät ohjeet olivat hyvin samantapaista aikaisemman kirjallisuuden kanssa. Tutkittuja, kolmea blogia voidaankin pitää suhteellisen asiantuntevina ja bloggaajien antamia neuvoja voidaan käyttää apuna treeniä ja ravintoa suunniteltaessa. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että ihmiset ovat yksilöitä, eivätkä yleiset neuvot ole kaikille sopivia ja bloggaajissa on suuria eroja, eivätkä kaikki bloggaajat ole samaa mieltä yleisten suositusten kanssa. The purpose of this Master´s thesis was to find out what kind of themes, related to nutrition and training, emerges from the wellness blogs and how the bloggers’ guidelines and instructions about nutrition and training are in correlation with the official recommendations. The data of the research consists of the three most popular wellness bloggers’ posts from the fitfashion.com website within one month (August 2015). This study is a qualitative research in which the data was analyzed by content analysis. The result from the analysis was compared with the official recommendations. The data was divided into three groups from the result of the analysis: discourse of expertise, discourse of competition and discourse of wellness. This research concentrated on discourse of expertise that was divided into smaller categories of nutrition and training by content analysis. The study showed what kind of themes related to nutrition and training were written in the blogs by research question 1. Four subcategories related to nutrition emerged: 1) weight loss and body modification, 2) healthy nutrition and its impacts 3) adequate nutrition and 4) supplements and superfoods. In addition, after completing the study, five subcategories related to training were found: 1) gym exercising, 2) motions, 3) resting and mind wellbeing, 4) body care and 5) results of the training. Reduced subcategories from the research were compared to the official recommendations. The result of the second research question was that the instructions of the nutrition and training from the chosen blog posts were largely the same as in the official recommendations. Similarity in the nutrition section was found in all four subcategories. The biggest difference between blogs and recommendations was that blogs did not include random delicacies in the diet. According to several studies, delicacies and incidences were considered as a human factor in establishing a healthy diet. Similarities in the training section were also found in all five subcategories. Resting and well-being of the mind emerged also strongly from the blogs, which was very similar to previous studies. Therefore, these blogs can be relatively regarded as experts and their instructions can be used for planning the training and nutrition. An important factor that should be emphasized, is that each person is an individual and all the general guidelines in official recommendations do not fit everyone. In addition, bloggers’ preferences and style of writing can vary, and not every blogger agrees with the official recommendations.
first_indexed 2023-03-22T09:59:30Z
format Pro gradu
free_online_boolean 1
fullrecord [{"key": "dc.contributor.advisor", "value": "Hirvensalo, Mirja", "language": "", "element": "contributor", "qualifier": "advisor", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.author", "value": "Paloniemi, Jasmin", "language": null, "element": "contributor", "qualifier": "author", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.accessioned", "value": "2017-08-16T09:04:28Z", "language": "", "element": "date", "qualifier": "accessioned", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.available", "value": "2017-08-16T09:04:28Z", "language": "", "element": "date", "qualifier": "available", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.issued", "value": "2017", "language": null, "element": "date", "qualifier": "issued", "schema": "dc"}, {"key": "dc.identifier.other", "value": "oai:jykdok.linneanet.fi:1719465", "language": null, "element": "identifier", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.identifier.uri", "value": "https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/55117", "language": "", "element": "identifier", "qualifier": "uri", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.abstract", "value": "T\u00e4m\u00e4n pro gradu \u2013tutkielman tarkoitus oli selvitt\u00e4\u00e4, millaisia ravintoon ja fyysiseen harjoitteluun liittyvi\u00e4 teemoja hyvinvointiblogeista nousee esille ja mink\u00e4laisia blogin kirjoittajien eli bloggaajien antamat ohjeet ravinnosta ja harjoittelusta ovat suhteessa t\u00e4m\u00e4nhetkisiin suosituksiin ja kirjallisuuteen. Tutkimuksen aineisto koostui kolmen suositun bloggaajan kirjoittamista blogiteksteist\u00e4 kuukauden ajalta (syyskuu 2015). \r\nTutkimus on laadullinen tutkimus, jossa aineisto k\u00e4siteltiin sis\u00e4ll\u00f6nanalyysill\u00e4. Analyysin tuloksia suhteutettiin annettuihin terveyssuosituksiin ja kirjallisuuteen tutkijan vertailun avulla. Tutkimuksen aineistosta l\u00f6ydettiin kolme p\u00e4\u00e4luokkaa: asiantuntijuuspuhe, kilpailupuhe ja hyvinvointipuhe. Tutkimuksessa perehdyttiin tarkemmin asiantuntijuuspuheeseen, joka sis\u00e4ll\u00f6nanalyysin avulla jaettiin viel\u00e4 pienempiin alaluokkiin ravinnon ja harjoittelun suhteen. Ravintoon liittyvi\u00e4 alaluokkia muodostettiin nelj\u00e4, jotka olivat 1) painonpudotus ja kehonmuokkaus, 2) terveellinen ravinto ja sen vaikutukset, 3) riitt\u00e4v\u00e4 ravinto sek\u00e4 4) ravintolis\u00e4t ja superfoodit. Treeniin liittyvi\u00e4 alaluokkia l\u00f6ytyi viisi, jotka olivat 1) kuntosaliharjoittelu, 2) lihaskuntoliikkeet, 3) lepo ja mielen hyvinvointi, 4) kehonhuolto ja 5) treenaamisen tulokset.\r\nBlogien sis\u00e4lt\u00e4m\u00e4t ohjeet ravinnosta ja harjoittelusta olivat pitk\u00e4lti samoja alan kirjallisuuden sis\u00e4lt\u00e4mien suositusten kanssa. Samankaltaisuutta ravinto-osiossa l\u00f6ytyi kaikista nelj\u00e4st\u00e4 alaluokasta. Suurin yksitt\u00e4inen eroavaisuus blogien ja suositusten v\u00e4lill\u00e4 oli siin\u00e4, ettei blogeissa kirjoitettu satunnaisista herkuista ruokavaliossa. Kirjallisuuden mukaan herkut ja sattumat kuuluvat inhimillisen\u00e4 tekij\u00e4n\u00e4 terveellisen ruokavalioon. Yht\u00e4l\u00e4isyyksi\u00e4 treeni-osiossa l\u00f6ytyi kaikista viidest\u00e4 alaluokasta. Blogeista kirjoitettiin paljon levosta ja mielen hyvinvoinnista, joihin liittyv\u00e4t ohjeet olivat hyvin samantapaista aikaisemman kirjallisuuden kanssa. Tutkittuja, kolmea blogia voidaankin pit\u00e4\u00e4 suhteellisen asiantuntevina ja bloggaajien antamia neuvoja voidaan k\u00e4ytt\u00e4\u00e4 apuna treeni\u00e4 ja ravintoa suunniteltaessa. T\u00e4rke\u00e4\u00e4 on kuitenkin muistaa, ett\u00e4 ihmiset ovat yksil\u00f6it\u00e4, eiv\u00e4tk\u00e4 yleiset neuvot ole kaikille sopivia ja bloggaajissa on suuria eroja, eiv\u00e4tk\u00e4 kaikki bloggaajat ole samaa mielt\u00e4 yleisten suositusten kanssa.", "language": "fi", "element": "description", "qualifier": "abstract", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.abstract", "value": "The purpose of this Master\u00b4s thesis was to find out what kind of themes, related to nutrition and training, emerges from the wellness blogs and how the bloggers\u2019 guidelines and instructions about nutrition and training are in correlation with the official recommendations. The data of the research consists of the three most popular wellness bloggers\u2019 posts from the fitfashion.com website within one month (August 2015).\r\nThis study is a qualitative research in which the data was analyzed by content analysis. The result from the analysis was compared with the official recommendations. The data was divided into three groups from the result of the analysis: discourse of expertise, discourse of competition and discourse of wellness. This research concentrated on discourse of expertise that was divided into smaller categories of nutrition and training by content analysis. The study showed what kind of themes related to nutrition and training were written in the blogs by research question 1. Four subcategories related to nutrition emerged: 1) weight loss and body modification, 2) healthy nutrition and its impacts 3) adequate nutrition and 4) supplements and superfoods. In addition, after completing the study, five subcategories related to training were found: 1) gym exercising, 2) motions, 3) resting and mind wellbeing, 4) body care and 5) results of the training. \r\nReduced subcategories from the research were compared to the official recommendations. The result of the second research question was that the instructions of the nutrition and training from the chosen blog posts were largely the same as in the official recommendations. Similarity in the nutrition section was found in all four subcategories. The biggest difference between blogs and recommendations was that blogs did not include random delicacies in the diet. According to several studies, delicacies and incidences were considered as a human factor in establishing a healthy diet. Similarities in the training section were also found in all five subcategories. Resting and well-being of the mind emerged also strongly from the blogs, which was very similar to previous studies. Therefore, these blogs can be relatively regarded as experts and their instructions can be used for planning the training and nutrition. An important factor that should be emphasized, is that each person is an individual and all the general guidelines in official recommendations do not fit everyone. In addition, bloggers\u2019 preferences and style of writing can vary, and not every blogger agrees with the official recommendations.", "language": "en", "element": "description", "qualifier": "abstract", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.provenance", "value": "Submitted using Plone Publishing form by Jasmin Paloniemi (jaemluok) on 2017-08-16 09:04:27.502060. Form: Pro gradu -lomake (https://kirjasto.jyu.fi/julkaisut/julkaisulomakkeet/pro-gradu-lomake). JyX data: [jyx_publishing-allowed (fi) =True]", "language": "en", "element": "description", "qualifier": "provenance", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.provenance", "value": "Submitted by jyx lomake-julkaisija (jyx-julkaisija.group@korppi.jyu.fi) on 2017-08-16T09:04:27Z\r\nNo. of bitstreams: 2\r\nURN:NBN:fi:jyu-201708163497.pdf: 1424850 bytes, checksum: a9fbd63ec349932d46976c565c2cfc19 (MD5)\r\nlicense.html: 4792 bytes, checksum: 14efdfedb91fdd85bb9ae427a9ed0693 (MD5)", "language": "en", "element": "description", "qualifier": "provenance", "schema": "dc"}, {"key": "dc.description.provenance", "value": "Made available in DSpace on 2017-08-16T09:04:28Z (GMT). No. of bitstreams: 2\r\nURN:NBN:fi:jyu-201708163497.pdf: 1424850 bytes, checksum: a9fbd63ec349932d46976c565c2cfc19 (MD5)\r\nlicense.html: 4792 bytes, checksum: 14efdfedb91fdd85bb9ae427a9ed0693 (MD5)\r\n Previous issue date: 2017", "language": "en", "element": "description", "qualifier": "provenance", "schema": "dc"}, {"key": "dc.format.extent", "value": "1 verkkoaineisto (82 sivua)", "language": null, "element": "format", "qualifier": "extent", "schema": "dc"}, {"key": "dc.format.mimetype", "value": "application/pdf", "language": null, "element": "format", "qualifier": "mimetype", "schema": "dc"}, {"key": "dc.language.iso", "value": "fin", "language": null, "element": "language", "qualifier": "iso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights", "value": "In Copyright", "language": "en", "element": "rights", "qualifier": null, "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "blogi", "language": "", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "bloggaaja", "language": "", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "hyvinvointi", "language": "", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "ravinto", "language": "", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "treeni", "language": "", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "harjoittelu", "language": "", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "suositukset", "language": "", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "blog", "language": "en", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "blogger", "language": "en", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "wellness", "language": "en", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "nutrition", "language": "en", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "training", "language": "en", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.other", "value": "recommendations", "language": "en", "element": "subject", "qualifier": "other", "schema": "dc"}, {"key": "dc.title", "value": "Mit\u00e4 t\u00e4n\u00e4\u00e4n blogattaisiin? : hyvinvointiblogien sis\u00e4ll\u00f6t ja niiden luotettavuus tietol\u00e4hteen\u00e4", "language": null, "element": "title", "qualifier": null, "schema": "dc"}, {"key": "dc.type", "value": "master thesis", "language": null, "element": "type", "qualifier": null, "schema": "dc"}, {"key": "dc.identifier.urn", "value": "URN:NBN:fi:jyu-201708163497", "language": null, "element": "identifier", "qualifier": "urn", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.ontasot", "value": "Pro gradu -tutkielma", "language": "fi", "element": "type", "qualifier": "ontasot", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.ontasot", "value": "Master\u2019s thesis", "language": "en", "element": "type", "qualifier": "ontasot", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.faculty", "value": "Liikuntatieteellinen tiedekunta", "language": "fi", "element": "contributor", "qualifier": "faculty", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.faculty", "value": "Faculty of Sport and Health Sciences", "language": "en", "element": "contributor", "qualifier": "faculty", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.department", "value": "Liikunta- ja terveystieteet", "language": "fi", "element": "contributor", "qualifier": "department", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.organization", "value": "University of Jyv\u00e4skyl\u00e4", "language": "en", "element": "contributor", "qualifier": "organization", "schema": "dc"}, {"key": "dc.contributor.organization", "value": "Jyv\u00e4skyl\u00e4n yliopisto", "language": "fi", "element": "contributor", "qualifier": "organization", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.discipline", "value": "Liikuntapedagogiikka", "language": "fi", "element": "subject", "qualifier": "discipline", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.discipline", "value": "Physical Education Teacher Education", "language": "en", "element": "subject", "qualifier": "discipline", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.method", "value": "Sis\u00e4ll\u00f6nanalyysi", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "method", "schema": "dc"}, {"key": "dc.date.updated", "value": "2017-08-16T09:04:28Z", "language": "", "element": "date", "qualifier": "updated", "schema": "dc"}, {"key": "yvv.contractresearch.funding", "value": "0", "language": "", "element": "contractresearch", "qualifier": "funding", "schema": "yvv"}, {"key": "dc.type.coar", "value": "http://purl.org/coar/resource_type/c_bdcc", "language": null, "element": "type", "qualifier": "coar", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights.accesslevel", "value": "openAccess", "language": "fi", "element": "rights", "qualifier": "accesslevel", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.publication", "value": "masterThesis", "language": null, "element": "type", "qualifier": "publication", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.oppiainekoodi", "value": "502", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "oppiainekoodi", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "blogit", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "bloggaajat", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "terveysneuvonta", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "liikuntaneuvonta", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "ravitsemusneuvonta", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "hyvinvointi", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "asiantuntijat", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "kokemusasiantuntijat", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.subject.yso", "value": "luotettavuus", "language": null, "element": "subject", "qualifier": "yso", "schema": "dc"}, {"key": "dc.format.content", "value": "fulltext", "language": null, "element": "format", "qualifier": "content", "schema": "dc"}, {"key": "dc.rights.url", "value": "https://rightsstatements.org/page/InC/1.0/", "language": null, "element": "rights", "qualifier": "url", "schema": "dc"}, {"key": "dc.type.okm", "value": "G2", "language": null, "element": "type", "qualifier": "okm", "schema": "dc"}]
id jyx.123456789_55117
language fin
last_indexed 2025-02-18T10:55:34Z
main_date 2017-01-01T00:00:00Z
main_date_str 2017
online_boolean 1
online_urls_str_mv {"url":"https:\/\/jyx.jyu.fi\/bitstreams\/e4ef5122-7146-4b25-acb5-b41b47b84188\/download","text":"URN:NBN:fi:jyu-201708163497.pdf","source":"jyx","mediaType":"application\/pdf"}
publishDate 2017
record_format qdc
source_str_mv jyx
spellingShingle Paloniemi, Jasmin Mitä tänään blogattaisiin? : hyvinvointiblogien sisällöt ja niiden luotettavuus tietolähteenä blogi bloggaaja hyvinvointi ravinto treeni harjoittelu suositukset blog blogger wellness nutrition training recommendations Liikuntapedagogiikka Physical Education Teacher Education Sisällönanalyysi 502 blogit bloggaajat terveysneuvonta liikuntaneuvonta ravitsemusneuvonta asiantuntijat kokemusasiantuntijat luotettavuus
title Mitä tänään blogattaisiin? : hyvinvointiblogien sisällöt ja niiden luotettavuus tietolähteenä
title_full Mitä tänään blogattaisiin? : hyvinvointiblogien sisällöt ja niiden luotettavuus tietolähteenä
title_fullStr Mitä tänään blogattaisiin? : hyvinvointiblogien sisällöt ja niiden luotettavuus tietolähteenä Mitä tänään blogattaisiin? : hyvinvointiblogien sisällöt ja niiden luotettavuus tietolähteenä
title_full_unstemmed Mitä tänään blogattaisiin? : hyvinvointiblogien sisällöt ja niiden luotettavuus tietolähteenä Mitä tänään blogattaisiin? : hyvinvointiblogien sisällöt ja niiden luotettavuus tietolähteenä
title_short Mitä tänään blogattaisiin?
title_sort mitä tänään blogattaisiin hyvinvointiblogien sisällöt ja niiden luotettavuus tietolähteenä
title_sub hyvinvointiblogien sisällöt ja niiden luotettavuus tietolähteenä
title_txtP Mitä tänään blogattaisiin? : hyvinvointiblogien sisällöt ja niiden luotettavuus tietolähteenä
topic blogi bloggaaja hyvinvointi ravinto treeni harjoittelu suositukset blog blogger wellness nutrition training recommendations Liikuntapedagogiikka Physical Education Teacher Education Sisällönanalyysi 502 blogit bloggaajat terveysneuvonta liikuntaneuvonta ravitsemusneuvonta asiantuntijat kokemusasiantuntijat luotettavuus
topic_facet 502 Liikuntapedagogiikka Physical Education Teacher Education Sisällönanalyysi asiantuntijat blog bloggaaja bloggaajat blogger blogi blogit harjoittelu hyvinvointi kokemusasiantuntijat liikuntaneuvonta luotettavuus nutrition ravinto ravitsemusneuvonta recommendations suositukset terveysneuvonta training treeni wellness
url https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/55117 http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:jyu-201708163497
work_keys_str_mv AT paloniemijasmin mitätänäänblogattaisiinhyvinvointiblogiensisällötjaniidenluotettavuustietolähtee