Koettuun informaatioteknologian hyödyllisyyteen vaikuttavat tekijät hoitotyöntekijöillä - Hänninen, Kaisa (2015)
Terveydenhuoltoon suunnattu informaatioteknologia on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana merkittävästi ja sen odotetaan lisääntyvän edelleen. Teknologian käyttöä kuvaavan TAM-mallin mukaan koetulla hyödyllisyydellä on suora yhteys teknologian käyttöön. Koetun hyödyllisyyden on todettu myös olevan terveydenhuollossa muita toimialoja merkityksellisempi tekijä teknologian käytön selittäjänä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää tekijöitä, jotka selittävät hoitohenkilöstön kokemaan teknologian hyödyllisyyttä. Tutkimusaineisto kerättiin kolmen sairaanhoitopiirin alueelta hoitohenkilöstölle suunnatulla verkkokyselyllä. Verkkokyselyn vastaamisen aloitti kaikkiaan 359 henkilöä, joista ainoastaan 47 % vastasi koko kyselyyn. Tutkimusaineiston muodosti 179 keski-iältään 46-vuotiasta naista (87 %) ja miestä (13 %). Keskimääräinen työkokemus vastaajilla oli 18 vuotta. Vastaajista 62 % oli sairaanhoitajia ja 15 % lähihoitajia. Tutkimusaineisto analysoitiin tilastollisesti käyttämällä eksploratiivista faktorianalyysiä ja lineaarista regressionalyysiä sekä yleistä lineaarista mallia. Tarkasteltaessa pelkästään päävaikutuksia havaittiin, että koettua hyödyllisyyttä lisäsivät hoitohenkilöstön osaaminen (p<0,001), yleinen työtyytyväisyys (p<0,001), asenne (p<0,05) ja tuki (p<0,05). Koettua hyödyllisyyttä heikensivät teknologian käyttöpakko (p<0,001) ja vähäiset vaikutusmahdollisuudet (p<0,05). Eri muuttujien yhdysvaikutuksia tarkasteltaessa iällä havaittiin olevan tilastollisesti merkitsevä (p<0,05) yhdysvaikutus vaikutusmahdollisuuksien ja yleisen työtyytyväisyyden kanssa. Yhdysvaikutukset sisältävässä mallissa osaamisella ei havaittu olevan suoraan yhteyttä koettuun hyödyllisyyteen, mutta sillä oli yhteisvaikutus tuen (p<0,05), asenteiden (p<0,05) ja vaikutusmahdollisuuksien (p<0,001) kanssa. Johtopäätöksenä todettiin, että tutkimuksen tulokset ovat osin yhteneviä aikaisempien tutkimusten kanssa ja tukevat TAM-mallin teoriaa. Tämä tutkimus nosti esiin hyödyllisyyden kokemisen taustalla vaikuttavina myös työn vaikutusmahdollisuudet ja yleisen työtyytyväisyyden. Koetun hyödyllisyyden taustalla oleviin moninaisiin tekijöihin vaikuttamalla voidaan mahdollisesti edistää hoitohenkilöstön halukkuutta käyttää teknologiaa ja lisätä työntekijöiden yleistä tyytyväisyyttä käytettävissä olevaan teknologiaan.