Rikkihapposumun selektiivinen analytiikka - Kamula, Stiina (2017)
Ympäristön tilan parantaminen on globaalisti jatkuvan kiinnostuksen kohteena. EU:n lainsäädäntö on yhtenäinen kaikille jäsenmaiden toimijoille. Muun muassa teollisuuden savukaasujen päästöraja-arvot asetetaan myös EU:n toimesta ja Suomessa niitä valvovat ELY-keskukset. Savukaasujen mukana ilmakehään pääsee rikkihappoa, joka voi kulkeutua hyvinkin kauas päästölähteestä. Happamat yhdisteet laskeutuvat takaisin maan pinnalle mm. happosateina. Savukaasujen rikkihappopäästöille on hiljattain annettu uudet päästörajat värimetalliteollisuuden BAT-päätelmässä v. 2016.