Drone-teknologia ja sen hyväksymisen haasteet siviiliympäristössä - Hänninen, Konsta (2017)
Tämä tutkielma tarkastelee drone-teknologiaa ja sen hyväksymistä UTAUT-mallin näkökulmasta. Tutkielma ottaa selvää siitä miten drone-teknologiaa on tarkasteltu sen eri käyttöympäristöissä ja vastaa kysymyksiin: miten droneja on pyritty hyödyntämään siviiliympäristössä ja minkälaisia ongelmia kyseisen teknologian hyväksyntä kohtaa. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena hyödyntäen uutisia ja tieteellisiä julkaisuita. Materiaalin perusteella useimmat kansalaiset ja organisaatiot ovat vielä halut-tomia käyttämään drone-teknologiaa itse. Useimmat kansalaiset eivät näe tarvetta omistaa omaa dronea tai kykene kuvittelemaan moraalisesti hyväksyttävää käyttötapaa yksityiselle dronelle. Alan kehitys on pitkälti vielä alan harrastajien ja valtioiden toiminnan varassa, koska yritykset eivät uskalla ottaa riskiä lainsäädännöllisesti epäselvän teknologian suhteen. Drone-teknologia on kuitenkin selvästi kasvava ala ja tutkielman tuloksia voidaan hyödyntää suurelle yleisölle kelpaavan drone-teknologian suunnittelussa.