Aktivistinen taide vapautuksena : kriittinen pedagogiikka Voima-lehden kulttuurihäirintä-artikkeleissa - Tuikkala, Hanna (2017)
Tutkielman aiheena on kriittisen pedagogiikan ilmentymät aktivistisessa taiteessa. Aineistona on käytetty Voima-lehden vuonna 2016 julkaistuja kulttuurihäirintäaiheisia artikkeleita, joiden diskurssien analyysissä esiin nousee erityisesti kolme osatekijää, jotka muodostavat kuvan tämän päivän aktivistisesta taiteesta kriittisen pedagogiikan toteuttajana: ideologiakritiikki, alakulttuuri valtakulttuurin haastajana sekä taidetta välineellisesti käyttävä aktivistinen toiminta.