GPS-vastaanottimien harhauttaminen Helsingin Länsisataman syväväylän alueella ja sen vaikutukset merenkulkuun - Santaharju, Kalle (2017)
Santaharju, Kalle GPS-vastaanottimien harhauttaminen Helsingin Länsisataman syväväylän alu-eella ja sen vaikutukset merenkulkuun Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2017, 75 s. Kyberturvallisuus, Pro gradu Ohjaajat: Lehto, Martti Tutkimuksessa selvitetään teoreettisesta ja laadullisesta näkökulmasta miten haavoittuva ja onnettomuusaltis Helsingin Länsisataman syväväylän alue on satelliittipaikannusjärjestelmään kohdistuvan onnistuneen harhautushyök-käyksen sattuessa. Satelliittipaikannusjärjestelmä, alusten automaattinen tun-nistusjärjestelmä ynnä muut navigoinnin järjestelmät on yhdistetty osaksi in-tegroitua merikarttajärjestelmää, mikä herättää kysymyksen siitä, olisiko mah-dollista, että harhauttamalla satelliittipaikannusjärjestelmän vastaanotinta kyet-täisiin ajatuttamaan alus väärälle suunnalle? Jos alus vastaanottaa harhautettua satelliittipaikannukseen perustuvaa signaalia, voi tämä johtaa hiljalleen aluk-sen lipumiseen sivuun väylältään kohti onnettomuutta. Tässä tutkimuksessa selvitetään satelliittipaikannukseen perustuvan signaalin harhauttamisen teo-riaa sekä pyritään vastaamaan siihen, miten yhteiskuntamme on valmistautu-nut ja huomioinut yllä esitellyn tilanteen. Tutkimus painottuu suuriin risteili-jäaluksiin, joita tutkittavalla alueella liikkuu päivittäin useita vuoden ajankoh-dasta riippumatta. Kirjallisen teorian lisäksi varmuutta ja todistusaineistoa tutkimukselle on haettu oman alansa asiantuntijoilta tekemällä heille teema-haastattelu, joista saatua tietoa on verrattu alussa kirjallisuuskatsauksella ke-rättyyn teoriaan. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että alusten ajattaminen onnettomuus-alttiiseen tilanteeseen onnistuu vain, jos alus liikkuu täysin automaation varai-sesti, ja navigoija ohjailee alustaan vastoin kansallisia ja kansainvälisiä meren-kulun lakeja. Navigoija ei tällöin syystä tai toisesta vertaile satelliittipaikan-nusjärjestelmän tuomaa tietoa visuaaliseen navigoinnin ja tutkan tuomaan tie-toon. Aluksen satelliittipaikannusjärjestelmän kautta saatu manipuloitu tieto menee lisäksi alusten automaattisen tunnistusjärjestelmän kautta Helsingin alusliikennepalvelukeskukselle, joka kykenee paljastamaan mahdollisen har-hautustilanteen vertailemalla omia tietojaan fuusioidusta tilannekuvamallis-taan. Tämä järjestelmä koostuu useista tutkista, kameroista ja alusten auto-maattisesta tunnistusjärjestelmien lähettämistä tiedoista. Jos alus jostain syystä ajautuisi väärälle suunnalle, Alusliikennepalvelukeskus kykenee näkemään tämän ristiriitatilanteen, koska kaikki nämä tekniset järjestelmät perustuvat eri tekniikalle ja ovat täysin itsenäisiä. Alusliikennepalvelukeskuksissa luotetaan tällaisissa tilanteissa vain tutkan tuomaan tietoon. Asiasanat: Satelliittipaikannusjärjestelmä, GPS-järjestelmä, satelliittipaikan-nusharhautus, GPS-harhautus, alusten automaattinen tunnistusjärjestelmä, AIS-järjestelmä, VTS