Kyberosaamisen nykyiset ja tulevat tarpeet julkisen sektorin organisaatioissa - Willberg, Nils (2017)
Tutkimuksessa arvioidaan kahden julkisen sektorin organisaation kyberammatillisen osaamisen nykyisiä ja lähitulevaisuuden tarpeita. Tutkimuksen kohdeorganisaatioissa kyberammatillinen osaaminen liittyy vahvasti niiden ydintoimintoihin. Kyberammatillista osaamista tarkastellaan NCWF-viitekehyksen kategorioiden ja eritysalueiden kautta. Viitekehyksen luokittelujen perusteella laaditaan organisaatiokohtainen ydinkompetenssiesitys organisaatio-osaamisen näkökulmasta. Tutkimus edustaa laadullisen tutkimuksen case-lähestymistapaa, jossa aineistonkeruumuotona on teemahaastattelu ja aineiston analyysimenetelmänä teorialähtöinen sisällönanalyysi. Tulosten perusteella ydinkompetenssiesitysten painopistealueet vaihtelevat merkittävästi organisaatioiden välillä. Toisaalta riittävän kyberosaamisen saavuttaminen lähitulevaisuuden taktisen ja operationaalisen tason ydintoimintojen alueella on selkeästi keskeinen haaste molemmissa organisaatioissa. Jatkotutkimusten kannalta olennaista olisi keskittyä syvällisen, kyberammatilliseen osaamiseen liittyvän tiedon hankintaan eri tyyppisistä organisaatioista. Tältä pohjalta mahdollistuisi relevanttien hypoteesien muodostaminen, mikä palvelisi myös kvantitatiivisia tutkimusasetelmia ja sitä kautta tutkimustulosten yleistettävyyttä.