Klassisen laulun ja populaarilaulun laulutekniikoiden erot ääniongelmiin johtavina tekijöinä : laulunopettajien käsityksiä oppilaiden ääniongelmista laulutekniikan vaihdon yhteydessä - Virtanen, Kaisa (2017)
Tämän laadullisen tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää laulunopettajien käsityksiä klassisesta laulutekniikasta populaarilaulutekniikkaan tai toisinpäin siirtymisen yhteydessä syntyvistä ääniongelmista. Taustaoletuksena tutkittavan ilmiön syistä tutkimuksessa oli klassisen ja populaarilaulun laulutekniikoiden erot.