Palvelunestohyökkäyksestä palautuminen organisaatiossa : maineenhallinnan näkökulmasta - Pajunen, Iina (2017)
Palvelunestohyökkäykset ovat vakava uhka organisaatioiden toiminnan jatkuvuudelle. Tulevaisuudessa hyökkäysten määrän ja voimakkuuden ennustetaan kasvavan entisestään. Palvelunestohyökkäysten uhka koskettaa jokaista organisaatiota, jonka toiminta on jollakin tavalla riippuvainen toimivasta verkkopalvelusta, sillä hyökkäyksen toteuttamisen motiivien moninaisuuden lisäksi kohteeksi saattaa päätyä vahingossa. Palvelunestohyökkäykseltä suojautumiseen ei myöskään täysin varmaa keinoa, vaikka suojautumalla voidaankin vähentää hyökkäyksen onnistumisen riskiä merkittävästi. Onnistuessaan palvelunestohyökkäys aiheuttaa organisaatioille mahdollisesta toiminnan häiriintymisestä aiheutuneiden välittömien kustannusten lisäksi myös maineriskin, joka voi olla uhka toiminnan jatkuvuudelle. Tämä tutkielma selvittää kirjallisuuskatsauksen keinoin, kuinka organisaation on mahdollista palautua palvelunestohyökkäyksestä maineriski minimoiden tai jopa kääntäen se positiiviseksi mainevaikutukseksi. Tutkielmassa esitellään myös palvelunestohyök-käyksiä ilmiönä ja käsitellään lyhyesti hyökkäysten motiiveja sekä suojautumiskeinoja.