Mary Blairin taiteen murros : Disneyn konseptitaiteilija vai modernisti? - Mickels, Mia (2017)
Mary Blairin taiteen murros naturalistisesta moderniin kolorismiin on ollut suurena vaikuttajana Walt Disney Companyn tyylin muutokseen ja hänen taiteensa vaikuttaa yhä nykyisiin konseptitaiteilijoihin. Tutkielma tarkastelee, miten yhteiskunta ja hänen henkilökohtainen elämänsä on vaikuttanut hänen taiteensa murrokseen.