Rakastumisia kaupunkiin : Helsingin kaupunginmuseon erikoisnäyttelyt 1970-luvulla - Pykäläinen, Anni (2017)
Tutkielmassa käsitellään Helsingin kaupunginmuseon erikoisnäyttelyitä vuosina 1967–1983. Tarkastelun painopiste on 1970-luvun näyttelyissä. Tutkimusajanjakso alkaa museon ensimmäisestä erikoisnäyttelystä ja päättyy päätökseen, jonka jälkeen museossa alettiin järjestää vuosittain yksi suurempi erikoisnäyttely, ns. päänäyttely.