Liiketoimintatiedon hallintajärjestelmän menestystekijät julkisella sektorilla - Kitinoja, Teemu (2017)
Tutkimuksen tavoitteena on tarkastella kohdeorganisaation liiketoimintatiedon hallintajärjestelmää ja sen kykyä vastata organisaation tavoitteisiin sekä luoda suuntaa kohdeorganisaation liiketoimintatiedon hallinnalle. Tutkimuksen tarkoituksena on tuottaa tietoa julkisen organisaation tietojärjestelmien kehittämisen ja hankintojen tueksi. Liiketoimintatiedon hallintaa ja tietojärjestelmien menestystekijöitä on tutkittu kansainvälisesti jo parinkymmenen vuoden ajan. Tämän tutkimuksen teoreettisena perustana on pääosin DeLone ja McLeanin (1992, 2003) teoria tietojärjestelmien menestystekijöistä ja siihen liittyvistä jatkotutkimuksista. Vastaavaa tietojärjestelmien menestystekijöihin liittyvää liiketoimintatiedon hallinnan tutkimusta ei ole tehty julkisella sektorilla merkittävästi, joten sovelletusta teoriapohjasta valtaosa on yksityisen sektorin tutkimuksista. Tutkielma toteutetaan laadullisena tapaustutkimuksena tekemällä teemahaastatteluja kohdeorganisaation henkilöstölle. Tutkimuksen teema-alueina ovat järjestelmän laatu, informaation laatu ja palvelun laatu sekä niiden vaikutukset järjestelmän käyttöön ja käyttäjätyytyväisyyteen. Tutkimus on rajattu koskemaan näitä kolmea laadullista tekijää ja lisäksi on selvitetty, nouseeko aineistoa analysoitaessa esiin muita menestystekijöitä. Tutkimuksen tuloksena on todettu, että jokaisella kolmella osa-alueella on assosiaatioita järjestelmän käyttöön ja käyttäjätyytyväisyyteen. Erityisesti informaation laadun vaikutuksia järjestelmän käyttöön ja käyttäjätyytyväisyyteen voidaan pitää vahvistettuina. Julkishallinnon kohdeorganisaatiossa on noussut esiin tärkeinä tekijöinä kriittisissä menestystekijöissäkin mainitut johdon rooli, sitoutuminen järjestelmän elinkaaren ajan ja resurssien riittävyys, jotka ovat merkittäviä elementtejä liiketoimintatiedon hallintajärjestelmien käytössä. Suosituksena voidaan myös mainita, että järjestelmähankintoja tehtäessä tulisi organisaatiossa oleva tietojenkäsittely sekä kriittiset toiminnot määritellä hyvin ja käyttäjäorientoidusti, sillä yleismallisilla sovelluksilla ei välttämättä pystytä vastaamaan kaikenlaiseen tietojenkäsittelyn tarpeeseen.