The portrayal of female characters in Grand Theft Auto V - Turtiainen, Emilia (2017)
Videopelit ovat yksi nykypäivän suosituimmista ajanviettotavoista. Pelaajien melko tasaisesta sukupuolijakaumasta huolimatta videopelien ajatellaan kuitenkin yleisesti olevan vain miesten kiinnostuksenkohde. Yksi suurimmista syistä tähän lienee miesten ja naisten esittämisen erot videopeleissä: suurin osa videopelihahmoista on miespuolisia, kun taas naispuolisia hahmoja on vähän ja he ovat usein seksualisoituja. Myös medialla on tähän vaikutusta, sillä naispuolisista videopelihahmoista nostetaan yleensä esille ainoastaan seksualisoidut naishahmot.