Metsää omistavien kuolinpesien osakkaiden suhtautuminen metsäänsä ja metsätilansa tulevaisuuteen - Pulli, Petteri (2017)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten metsää omistavat kuolinpesät suhtautuvat metsäänsä (tutkimuskysymys 1) ja millaisena metsää omistavat kuolinpesät näkevät metsätilansa tulevaisuuden (tutkimuskysymys 2). Aineistona olivat kahdeksan kaakkoissuomalaisen met- sää omistavan kuolinpesän osakkaan teemahaastattelut. Tutkimusaineisto oli laadullinen, ja sitä analysoitiin sisällönanalyysilla. Tutkimuksen taustalla vaikutti nykyisen hallituksen ohjelmaan sisältyvä tavoite nopeuttaa metsää omistavien kuolinpesien elinkaarta. Tutkimuksen kehyksenä olivat metsäpolitiikan ohjauskeinot, lainsäädännölliset ja normatiiviset keinot, informaatioon perustuvat keinot sekä taloudelliset keinot.