Kullan talteenotto sähkö- ja elektroniikkaromusta - Rajahalme, Joona (2017)
Tutkielman kirjallisessa osassa käydään läpi yleisesti kiertotaloutta ja metallien osuutta kiertotaloudessa. Lisäksi kirjallisessa osassa keskitytään sähkö- ja elektroniikkaromun kasvavaan määrään ja sen kierrätyksen tärkeyteen sekä kierrätyksen ongelmiin. Työssä käydään läpi yleiset kullan talteenottotavat, hydrometallurgia, pyrometallurgia sekä fysikaalinen ja mekaaninen erottelu, joita on tutkittu sähkö ja elektroniikkaromun kierrätykseen. Myös yleisimmät kullan analysoinnissa käytetyt menetelmät käydään läpi kirjallisen osan loppuvaiheessa.