Elämän polut ja tunteelliset kohtaamiset : tien ja tapaamisen kronotoopit Hella Wuolijoen romaanissa Työmiehen perhe - Jäntti, Jaana (2017)
Tutkielmassa analysoidaan Hella Wuolijoen romaania Työmiehen perhe: työmies Rantasen perheen kronikka vuosilta 1895–1945 (1970) Mihail Bahtinin lanseeraamien tien ja tapaamisen kronotooppien pohjalta. Realistista kehitysromaania edustavan Työmiehen perheen Wuolijoki kirjoitti jo vuonna 1950, mutta tuolloin kustantajat kieltäytyivät romaanin julkaisemisesta, sillä he pitivät sitä jopa propagandistisena ja porvareita halventavana tendenssiromaanina.