Rivitalo osana modernia kaupunki- ja asuntosuunnittelua : Petsamon ja Rantaperkiön 1950-luvun rivitaloalueet Tampereella - Pihlman, Anna (2017)
Työ käsittelee 1950-luvun rivitaloja ja aluesuunnittelua Rantaperkiön ja Petsamon alueilla Tampereella. Tavoitteena on selvittää tutkimuskohteiden suunnitteluun ja rakentamiseen keskeisesti vaikuttaneita tekijöitä. Vertaan tutkimuskohteita toisiinsa sekä tarkastelen alueita rakennuksineen suhteessa ajan vallitsevaan arkkitehtuuri- ja kaupunkisuunnittelukeskusteluun. Lisäksi tarkastelen kohteita suhteessa laajempaan historialliseen, yhteiskunnalliseen ja kulttuuriseen kontekstiin, jotta alueiden suunnitteluun ja toteutukseen vaikuttaneet tekijät hahmottuvat paremmin.