Antti Niemisen taiteen teemat ja tyyli 1960–1970-lukujen kollaasigrafiikassa - Laine, Henna-Rosa (2017)
Tutkielman tarkoituksena on tutkia turkulaisen taiteilijan Antti Niemisen 1960-1970-lukujen kollaasigrafiikan teosten teemoja ja tyyliä. Tutkimus on historialliseen lähdeaineistoon pohjautuva biografinen tutkimus, jossa pyritään selvittämään, mitkä kokemukset ja ajatukset ovat vaikuttaneet Niemisen taideteosten teemoihin. Samalla tutkitaan Niemisen taiteen suhdetta kotimaisen ja erityisesti turkulaisen taiteen tyylivirtauksiin. Tutkimusmetodeina hyödynnetään lähilukua taiteilijan päiväkirjan analysoimisessa ja ikonologiaa taideteosten tulkinnassa.