Pelimotivaation syntyminen digitaalisissa peleissä sukupuolien näkökulmasta - Lavu, Anette (2017)
Tässä kirjallisuuskatsauksessa tutkitaan pelimotivaation lähteitä digitaalisten pelien pelaamiseen. Jotta ymmärretään pelimotivaation käsite, on syytä tutustua motivaatioon myös psykologisesta näkökulmasta, jonka jälkeen käsitettä laajennetaan pelimotivaatioksi. Aihe on rajattu koskettamaan sellaisia peligenrejä, joiden pelaajissa on ollut havaittavissa suurimmat erot pelimotivaation syntymisessä. Tutkielman tavoitteena on selkeyttää sukupuolien eroja pelimotivaation syntymisessä, erittelemällä ja vertailemalla motivaation lähteitä sukupuolittain, jotta pelisuunnittelu helpottuisi.