Hypertrofisen ja nopeusvoimaharjoittelun sekä lihaksen koon vaikutukset plasman aminohappoihin - Myrberg, Marianne (2017)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää hypertrofisen voimaharjoittelun myötä kasvaneen lihaksen koon ja voimatason mahdollisia vaikutuksia veren aminohappopitoisuuksiin meta-bolomiikalla tutkittuna. Tulokset kerättiin kahdesta eri tutkimuksesta (GymCoach 2014, MA Study 2004), joita vertailtiin keskenään. Lisäksi tutkittiin, onko hypertrofisella ja nopeusvoimaharjoittelulla eri- tai samanlaisia vaikutuksia aminohappoihin. Tutkitut aminohapot olivat alaniini, glutamiini, glysiini, histidiini, isoleusiini, leusiini, fenyylialaniini, tyrosiini ja valiini.