The king who came down from the mountain : the image and the cult of personality of the "eternal president" Kim Il-Sung in official state propaganda 1945-1962 - Pihlainen, Severi (2017)
Tutkielma käsittelee Korean Demokraattisen Kansantasavallan (KDKT) ensimmäisen päämiehen ja johtajan Kim il-Sungin henkilökultin luomistyötä, sekä esikuvia, joita hän propagandakoneistonsa kanssa käytti henkilökulttinsa luomiseen. Tarkasteltu ajanjakso sijoittuu vuodesta 1945 noin vuoden 1962 loppuun. Alun perin Neuvostoliiton asevoimien tuella valtaan noussut nuori johtaja ryhtyi pian kehittämään itselleen omanlaistaan henkilökulttia, jonka esikuvina toimivat niin Neuvostoliiton Josef Stalin kuin myös kansallissosialistisen Saksan Adolf Hitler. Molemmat edellä mainitut diktaattorit toimivat Kim il-Sungille esimerkkinä monilla kulttuurin ja propagandan saroilla, niin esimerkiksi maalaustaiteessa, sanomalehdissä, radiossa tai filmillä esiintymisessä, kuin myös julkisessa esiintymisessä. Heidän esimerkkinsä toimi oppaana myös vaikuttamisen ja propagandan keinoissa, joiden avulla Kim il-Sung loi itsestään kansalleen ja ulkomaille kuvan suurena ja mahtavana valtionpäämiehenä, joka johtaa Koreaa Juche-aatteen avulla. Työ sivuaa myös Juche-aatteen syntymää, joka oli Kim il-Sungin henkilökultin peruspilari. Henkilökultin itsensä tavoin, myös Juche-aatteen luomistyössä Kim il-Sung sekä hänen valtiokoneistonsa käyttivät hyväkseen niin Neuvostoliitosta kuin Saksasta tuttuja esikuvia ja propagandan sekä vaikuttamisen keinoja. Näin Korean Demokraattiseen Kansantasavaltaan syntyi mielenkiintoinen poliittinen sekä yhteiskunnallinen järjestelmä, joka yhdisteli ideologisessa pohjassaan niin sanotusti parhaat palat sekä stalinistisesta kommunismista, marxismi-leninismistä, kuin myös kansallissosialismista, japanilaisesta militarismista, sekä klassisesta fasismista, aina kun vain Kim il-Sungin toiminta valtionpäämiehenä sekä todellisuudessa että propagandan sivuilla niin vaati. Tutkielman on pyrkimys osoittaa, että Korean Demokraattisen Kansantasavallan propagandakoneisto ja hallintomuoto vuodesta 1956 eteenpäin edustavat omanlaistaan, valtavirran kommunismista poikkeavaa sosialistisen kansallisuusaatteen linjaa, jolla oli vahvoja samankaltaisuuksia niin stalinismin kuin saksalaisen kansallissosialismin kanssa. Esimerkiksi Korea asiantuntija tohtori B.R. Myers on väittänyt näin viimeaikaisissa julkaisuissaan. Myös KDKT:n historian ja politiikan tutkimuksen toinen tässä tutkimuksessa usein siteerattu ammattilainen, tohtori Andrei Lankov, on myöntänyt Korean Demokraattisen Kansantasavallan hallinnon toimivan äärimmäisen taitavasti, sekä macchiavellistisesti poliittisten kysymysten ja ideologian soveltamisen parissa, mikä osittain tukee tutkimuksessa esitettyä väitettä. Metodien puolelta tutkielma seuraa sekä tohtori Reinhart Koselleckin että tohtori Quentin Skinnerin metodologisten teorioiden pohjaa, mutta sen lisäksi työssä on käytetty apuna myös teoreettisia esimerkkejä Max Weberin, Jorma Kalelan, Hannah Arendtin, Martin Heideggerin sekä Carl Schmittin näkemyksistä, sekä aihepiiriin liittyvistä metodologisista kysymyksistä.