Loneliness and totalitarianism in the Wall : political analysis of Roger Waters' the Wall - Ottelin, Niklas (2017)
Tämän tutkimuksen aineisto koostuu pääasiassa kahdesta elokuvasta: musikaali elo- kuva Pink Floyd the Wall (1982) ja konserttitallenne Roger Waters’ the Wall (2014). Nämä kaksi elokuvaa ovat eri vuosikymmenenä totutettuja versioita samasta narratiivista. The Wall narratiivi on ajan kuluessa muuttunut yhä poliittisemmaksi sisällössään ja toteutuksessaan. Pinnallisin puolin se kertoo tarinan eristäytyneestä rock tähdestä, mutta abstraktilla tasolla se kuvaa modernia yksinäi- syyttä ja totalitarismia. Tutkimukseni päämääränä on selvittää mikä on narratiivin välittämän totali- tarismi kuvan poliittinen viesti.