Nuorten aktivointipoliittinen kannustaminen : nuorisotakuu asiakaskohtaamisen ja rekisteriaineiston perusteella TE-toimistoissa - Luukkonen, Joonas (2017)
Tutkimuksessa tarkastellaan aktivointipolitiikan paradigmaan lukeutuvan nuorisotakuun kannustavuutta. Tämä tapahtuu tutkimalla sitä toimeenpanevien TE-toimistojen toimintaa erityisesti työntekijän ja nuoren työnhakijan vuorovaikutuksellisen kohtaamisen näkökulmasta. Tässä työvoimapoliittisen byrokratian kehystämässä kohtaamisessa muodostuvaa kannustavuutta tutkitaan nuoren subjektiivista aktivoitumista mittaamalla. Lisäksi järjestelmän kykyä kannustaa indikoidaan työntekijän arviolla nuoren hakijan vastuunkannosta sekä tähän arvioon rinnastuvilla hakijalle osoitetuilla työvoimapoliittisilla lausunnoilla.