Hyperspektrikuvantaminen fotometrisessä stereossa ja sen hyödyntäminen tietokonegrafiikassa - Kivioja, Markus (2017)
Tässä tutkielmassa tutkitaan hyperspektrikuvien avulla toteutetun fotometrisen stereon vaikutuksia tietokonegrafiikassa. Tutkimuksessa hyperspektrikuvien ja fotometrisen stereon avulla luotiin malleja, joista edelleen renderöitiin kuvia. Hyperspektrikuvantamisen havaittiin parantavan renderöinnin kuvanlaatua hieman, mutta heikentävän sen suorituskykyä kymmenkertaisesti. Lisäksi tutkittiin mallien luomisen nopeuttamista rinnakkaislaskennan avulla. Tuloksena pintojen muotojen määrittäminen pintojen orientaatioiden avulla saatiin grafiikkasuorittimella yli 13-kertaisesti nopeammaksi.