Suomi, Venäjä ja Neuvostoliitto Lenin-museon näyttelyiden kuvaamina - Kiiveri, Juho-Antti (2017)
Tutkielma käsittelee Lenin-museon vuosien 1972 ja 2016 näyttelyitä. Tarkastelen, kuinka näyttelyt kuvaavat museon muuttuneita suhteita Leniniin, kommunismiin, Neuvostoliittoon ja Venäjään. Käsittelen myös näyttelyn tekstien ja fyysisten ominaisuuksien kehittymistä. Minusta on ajankohtaista tarkastella Suomen ja Venäjän suhteiden kehittymisen historiaa Venäjän ja länsimaiden suhteiden kiristyessä muun muassa Ukrainan kriisin vuoksi.