Osallistujien kokemukset työidentiteettivalmennuksesta - Hytönen, Riikka (2017)
Hytönen, Riikka. 2016. Osallistujien kokemukset työidentiteettivalmennuk-sesta. Kasvatustieteiden laitos, Jyväskylän yliopisto, Aikuiskasvatustieteen pro gradu –tutkielma, 103 s, 16 liitteitä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, millaisia kokemuksia työidenti-teettivalmennukseen osallistuneilla oli valmennuskertojen jälkeen. Tutkimuk-sessa tarkasteltiin lääkäreiden, sairaanhoitajien, tutkijoiden, opettajien ja ylis-opiston hallintohenkilökuntaan kuuluvien kokemuksia työidentiteettivalmen-nusryhmien ja valmennuskertojen välillä. Tämän lisäksi tarkasteltiin yliopiston ja sairaalan henkilökunnan kokemuksien eroja. Tämän tutkimuksen aineisto kerättiin osana Jyväskylän yliopiston Työsuo-jelurahaston (TSR) rahoittamaa ammatillisen toimijuuden vahvistamisohjelma tutkimus- ja kehittämishanketta. Tutkimusaineisto, Fast-arviointilomake, kerät-tiin kuuden eri identiteettivalmennuskerran jälkeen kaikilta osallistuneilta (N=59). Tutkimusaineisto muodostui 272 vastauslomakkeesta. Tutkimusaineisto analysoitiin kolmen komponentin osalta: I) ryhmään kuuluvuus ja tasa-arvo, II) psykologinen turvallisuus ja III) yksilöllinen toimijuus. Tulosten perusteella työidentiteettivalmennukseen osallistuneiden koke-mukset olivat keskimäärin melko positiivisia. Valmennusryhmien välillä oli eroa siten, että alhaisimman arvon kaikkien komponenttien osalta sai lääkäriryhmä. Korkeimmat vastausarvot olivat yliopiston hallintohenkilöstöön kuuluvilla. Val-mennuskertojen välillä keskiarvojen ja keskihajonnan erot eivät eronneet merkit-tävästi eri komponenteissa. Kuitenkin T-testi osoitti, että kaikki vastauskerrat ar-vioitiin psykologisen turvallisuuden ja yksilöllisen toimijuuden osalta heikoim-maksi kuin viimeiset vastauskerrat. Valmennuskertojen välillä eroja ilmeni myös ryhmään kuuluvuudessa ja tasa-arvossa. Ensimmäinen valmennuskerta oli ryh-mään kuuluvuuden ja tasa-arvon kannalta parempi kuin neljäs tai viides kerta. Samoin oli ryhmään kuuluvuuden ja tasa-arvon osalta myös kolmas valmennus-kerta oli parempi kuin neljäs ja viides kerta. Organisaatioiden välillä ei ollut mer-kittäviä eroja, vaikka sairaalan tulokset olivat heikommat kuin yliopiston. Yhteensä voidaan todeta, että osallistujien kokemukset työidentiteettival-mennuksesta olivat varsin hyvät. Huomion kiinnittäminen ryhmän turvalli-suutta tukeviin asioihin parantaisi entisestään osallistujien kokemuksia ja yksi-löllisen toimijuuden tukeminen edesauttaisi osallistujia omaehtoisen toimijuuden aikaansaamisessa.