Elämisen taidetta pragmatistisesta näkökulmasta : tutkielma esteettisen elämän kehollisuudesta - Laine, Matteus (2017)
Tutkielmani aiheena on elämisen taide (art of living), jota tarkastelen pragmatistisen filosofian näkökulmasta. Richard Shusterman (1949–) on tutkielmani kannalta tärkein ajattelija. Shustermanon amerikkalainen uuspragmatisti, joka on tutkinut erityisesti estetiikkaa. John Dewey (1859–1952) on ollut Shustermanille tärkeä vaikuttaja. Shusterman ajattelussaan jatkaa Deweyn aloittamaa esteettisen kokemuksen merkityksen korostamista. Shusterman esittää, että estetiikan vapauttaminen taiteen määrittelemisen tehtävästä on pragmatistisen estetiikan keskeinen tavoite.