Ennakkotietoa elämyksestä : syventääkö käsiohjelma konserttielämystä? - Stenvall, Päivi (2017)
Klassisen musiikin konserttitraditioon kuuluva käsiohjelma on yhä kiinteä osa sinfoniakonserttitoimintaa. Käsiohjelmat laaditaan korkealaatuisiksi sisällöltään ja ulkoasultaan. Ohjelman laatiminen on resurssisatsaus, joka edellyttää jalkautumista musiikkikirjoittamisen tulkinnalliselle kentälle; kuinka kirjoittaa ilmiöstä, jolle ei ole sanallisia vasteita? Tutkittua tietoa siitä, parantaako käsiohjelman suoma ennakkotieto koettavaa konserttielämystä, ei ole.